Etli Kapuska

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg lahana
500gr koyun eti
2adet soğan
20gr margarin
3kaşık sıvıyağ
1kaşık salça
1adet domates
1adet kırmızı etli biber
sıcak su
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Lahananın kökünü çıkartıp kalın yerlerini kesin. Sıcak su içinde birkaç dakika haşlayıp yumuşayınca kevgire çıkartın. Eti kuşbaşı doğrayın, domatesi rende yapın. Yağları bir tencerede kızdırıp eti kavurun. Et suyunu salıp çeksin biberi ekleyin, karıştırıp sote olunca domatesi ve salçayı karıştırın. Kıyılmış lahanayı katın suyunu, tuzunu ayarlayıp kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Etli Kapuska tarifi, Etli Kapuska nasıl hazırlanır, Etli Kapuska nasıl yapılır, Etli Kapuska yemek tarifi, Etli Kapuska yapılışı