Floransa Usulü Makarna

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: İtalyan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr makarna
150gr kıyma(sığır eti)
50gr yağlı koyun eti kıyması
60gr margarin
40gr tereyağı
1adet soğan
2adet domates
1çay kaşığı şeker
½ bardak rendelenmiş gravyer peyniri
su
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Margarini(1,5kaşık) kızdırıp kıymaları kavurun; kıydığınız soğanı da ayrı bir kapta kalan margarinle kavurun. Et suyunu salıp çekince soğanı kıymanın bulunduğu kaba aktarın. Kabuksuz doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz ve şekeri de katarak kısık ateşte 1saat pişirin. Sos pişince öbür yandan usulüne göre makarnayı haşlayıp kevgire çıkarın. Tencerede tereyağını eritip makarnayı geri aktarın, üzerine sosu dökün ve iyice karıştırın. Servis tabağına çıkarttığınızda peynir serpin.

Anahtar Kelimeler: Floransa Usulü Makarna tarifi, Floransa Usulü Makarna nasıl hazırlanır, Floransa Usulü Makarna nasıl yapılır, Floransa Usulü Makarna yemek tarifi, Floransa Usulü Makarna yapılışı