Rostolu Makarna
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr makarna
250gr kemiksiz sığır eti
60gr margarin
40gr tereyağı
2adet soğan
3adet domates
1fincan rendelenmiş gravyer peyniri
su
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede margarini kızdırın, sığır etini bütün olarak 15dk kavurun. Kıydığınız soğanı ilave edin, ölünce kabuksuz doğranmış domatesi katın. Domates salçalaşınca tuzunu baharatını ayarlayıp 3bardak sıcak su katın. Tencerenin kapağı kapalı şekilde 3saat kaynatın. Pişen eti tencereden çıkartır ılınınca minik parçalar halinde doğrarsınız. Başka bir tencere içinde usulüne göre makarnayı haşlayıp suyunu süzün ve erimiş tereyağı ile karıştırın. Dilimlediğiniz eti de salçasının olduğu tencereye geri katın. Servis tabağına çıkarttığınız makarnaya önce etli sosu yayın ardından da rende peyniri serpin.