Roma Makarnası
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr makarna
500gr kemiksiz sığır eti
60gr tereyağı
50gr margarin
3adet soğan
2adet domates
1adet havuç
3diş sarımsak
2adet defne yaprağı
su
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede margarini kızdırın, sığır etini bütün olarak 15dk kavurun. Soğanı, sarımsağı ve havucu kıydıktan sonra ete ilave edin, defne yaprağını katın ve karıştırarak 15dk daha kavurun. Kabuksuz doğradığınız domatesi, tuz ve baharat ile tencereye katın; domates salçalaşınca üzerlerine yeteri kadar sıcak su döküp 3saat kaynatın. Et yumuşayınca tencereden çıkarın ve ılınınca ince dilimler halinde doğrayın. bir yandan da usulüne göre makarnayı haşlayın. Pişen makarnayı kevgire çıkartın, tencerede tereyağını eritip makarnayı geri aktarın. Yağladığınız makarnayı servis tabağına çıkarttıktan sonra üzerine salçayı yayıp et dilimlerini koyun; sıcak olarak servis edin.