Hint Pilavı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Hint Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2bardak pirinç
3kaşık tereyağı
1kaşık Hindistan cevizi unu
1kaşık badem
1kaşık kuş üzümü
4kaşık gül suyu
2fincan antep fıstığı
2adet karanfil
2fincan süt
1tutam şeker
tarçın
tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu ılık suya ıslatın. Bir kuşanede süte(1fincan), Hindistan cevizi ununu karıştırarak kaynatın ve soğumaya bırakın. Kıyılmış safranı kalan sütün içinde eritin. Toprak kap içinde tereyağını kızdırın, yıkadığınız pirinci karıştırarak kavurun. Ilınan karışımı, gül suyunu, karanfili, sütte erimiş safranı, tarçın ve tuzunu katıp suyunu ayarlayın, kısık ateşte pişsin. Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun, fıstık ile beraber çok ince kıyın. Bunları şeker ve üzüm ile karıştırarak, pişen pilava dökün. 20dk demlenen pilavı servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Hint Pilavı tarifi, Hint Pilavı nasıl hazırlanır, Hint Pilavı nasıl yapılır, Hint Pilavı yemek tarifi, Hint Pilavı yapılışı