Şaraplı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
1bardak beyaz şarap
2bardak tavuk suyu
60gr tereyağı
1kaşık zeytinyağı
1adet soğan
1adet havuç
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suya yatırın 20dk bekletip yıkayın. Soğanı rendeleyin ve tereyağında kavurun, süzdüğünüz pirinci içine katarak 5dk daha kavurun. Tavuk suyunu ve şarabı ilave edin, tuzunu ayarlayarak pişmeye bırakın. Temizlediğiniz havucu dilimleyin, zeytinyağında sote edin. Dinlenen pilavı havuçla süsleyerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Şaraplı Pilav tarifi, Şaraplı Pilav nasıl hazırlanır, Şaraplı Pilav nasıl yapılır, Şaraplı Pilav yemek tarifi, Şaraplı Pilav yapılışı