Köfteli Pilav
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2bardak pirinç
200gr yağsız kıyma
50gr margarin
1adet soğan
2adet domates
4dal maydanoz
1diş sarımsak
1dilim bayat ekmek içi
1kaşık un
3bardak et suyu
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Kıymayı bir kaba koyun; içine kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, karabiber ve tuz atarak yoğurun. Bilye kadar minik köfteler hazırlayın. Bu köfteleri bir tavada az yağda sallayarak pişirin. Suyunu salınca üzerine un serpip rendelenmiş domates, kıyılmış sarımsak ve tuz ekleyin koyulaşana kadar kaynasın.
Pirinci tuzlu ılık suda 20dk bekletip yıkayın, bir tencerede margarini eritip pirinci 10dk kavurun. Et suyunu üzerine dökerek tuzunu ayarlayın ve suyunu çekene kadar pişirin. Dinlenen pilavı yanında köfteler ile servis edin.
Anahtar Kelimeler: Köfteli Pilav tarifi, Köfteli Pilav nasıl hazırlanır, Köfteli Pilav nasıl yapılır, Köfteli Pilav yemek tarifi, Köfteli Pilav yapılışı