Midyeli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
100adet iç midye
4kaşık zeytinyağı
2adet soğan
2adet domates
4bardak su
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suya ıslatıp yıkayın; midyeleri de yıkayıp ipliklerini çıkartın. Soğanı kıyıp tencerede yağda kavurun, kabuksuz doğranmış domatesi ekleyip karıştırın. Tuzunu biberini ayarlayarak sıcak suyu dökün. Midye ve pirinci bu tencereye aktararak suyunu çekene kadar pişirin. 15dk dinlendirdikten sonra servis edin.

Anahtar Kelimeler: Midyeli Pilav tarifi, Midyeli Pilav nasıl hazırlanır, Midyeli Pilav nasıl yapılır, Midyeli Pilav yemek tarifi, Midyeli Pilav yapılışı