Kıymalı Erişte
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2bardak erişte
200gr yağsız kıyma
2adet domates
1adet soğan
30gr margarin
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede erişteyi bol suda 20dk haşlayıp suyunu süzün. Domatesi kabuksuz doğrayın ve soğanı ince kıyın. bir kuşanede yağı kızdırıp soğan ve kıymayı kavurun; kıyma suyunu salıp çekince de domatesi ilave edin. Kıvamı gelince tuz ve biber serperek ocaktan indirin. Pişen eriştenin üzerine aktararak iyice karıştırın. Sıcak olarak servis edin.
Anahtar Kelimeler: Kıymalı Erişte tarifi, Kıymalı Erişte nasıl hazırlanır, Kıymalı Erişte nasıl yapılır, Kıymalı Erişte yemek tarifi, Kıymalı Erişte yapılışı