Domatesli Kuskus Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: İran Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr kuskus
10bardak su
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3adet soğan
2adet domates
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanı ve domatesi doğrayın. bunları sıvıyağ içinde pişirin, karabiber ve tuz serptikten sonra 2bardak sıcak su dökün. 1taşım kaynatıp ocaktan alın. Bir tencere içinde su kaynatıp tuz serpin, burada kuskusu 10dk haşlayıp suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. Kuskusu tencereye geri koyup üzerine salçayı aktarın. 10dk kısık ateşte pişirin ve üzerine erimiş margarin gezdirin. 15dk demlendirdikten sonra servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Domatesli Kuskus Pilavı tarifi, Domatesli Kuskus Pilavı nasıl hazırlanır, Domatesli Kuskus Pilavı nasıl yapılır, Domatesli Kuskus Pilavı yemek tarifi, Domatesli Kuskus Pilavı yapılışı