Tereyağlı Kuskus

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: İran Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr kuskus
60gr tereyağı
40gr margarin
12bardak su
¾ bardak tavuk suyu
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tencerede su kaynatıp tuzunu ayarlayın. Kuskusu bu su içinde 10dk haşlayın ve suyunu süzün. Soğuk sudan geçirin, suyu iyice aksın. Tencerede margarin ve tereyağını kızdırmadan eritin, tavuk suyunu ilave edip kaynatın, süzdüğünüz kuskusu bu tencereye aktarın, ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyunu çekince 20dk dinlendirip servis edin.

Anahtar Kelimeler: Tereyağlı Kuskus tarifi, Tereyağlı Kuskus nasıl hazırlanır, Tereyağlı Kuskus nasıl yapılır, Tereyağlı Kuskus yemek tarifi, Tereyağlı Kuskus yapılışı