Etli Bulgur Pilavı
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2bardak bulgur
750gr koyun eti
80gr margarin
5kaşık sıvıyağ
3adet soğan
2adet domates
4bardak su
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanları kıyın, domatesleri kabuksuz doğrayın, eti ise kuşbaşı yapın. Bir tencerede margarini eritip soğanı kavurun; soğan ölünce eti katın ve et suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edin. Domatesi kattıktan sonra tuzunu biberini ayarlayıp iki bardak sıcak su dökün, kapağı kapalı şekilde 2saat kaynatın. Suyunu çekince tekrar iki bardak su katıp ocaktan alın. Bulguru ayıklayıp birkaç su yıkayın. Başka bir tencerede sıvıyağı kızdırın, bulguru aktarın ve harlı ateşte 10dk kavurun. Kıvamı gelince et tenceresini olduğu gibi bulgur tenceresine aktarın ve kapağını kapatın. suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyunu çekince altını kapatın 20dk dinlensin servis edin.