Makarna Köftesi
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
200gr makarna
1bardak zeytinyağı
150gr tereyağı
1bardak un
2bardak süt
1bardak rendelenmiş kaşar peyniri
1adet soğan
2adet yumurta
25gr mantar kurusu
ekmek tozu
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Makarnayı bir kapta soğuk suyla ıslatın, yumuşadıkları vakit yıkayıp suyunu iyice süzün ve ince kıyın. Soğanı rendeleyerek 50gr yağda kavurun, ölünce mantarı katın. Ayrı bir kapta 50gr tereyağını kızdırın, 2kaşık unu karıştırarak kavurun. Unun rengi çok sararmadan sütü ilave edin, tuzunu ayarlayarak muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin. Hazırladığınız bu sosu mantarlı karışıma ilave edip yumurta sarısı(1) ve peyniri de katın. Diğer yandan makarnayı usulüne göre haşlayıp süzün ve kalan tereyağını buraya karıştırın. Üzerine beşamel sosu dökün, iyice karıştırdıktan sonra makarnayı düz geniş bir kaba yayın. Üzerini düzleştirerek soğumaya bırakın. Soğuyan makarnayı kare parçalara kesin; parçaları önce un, sonra yumurta en sona da ekmek tozuna bulayıp kızgın zeytinyağında kızartın. Sıcak olarak servise sunun.