Çiroz Balığı Salatası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

20adet çiroz
1adet limon
½ bardak zeytinyağı
1tutam dereotu
tuz




HAZIRLANIŞI

Çirozların kafalarını koparıp iyice yıkayın ve ateş üzerinde közleyin. Pişen balıkları sırt kısmından havan kullanarak hafiften ezin; omurgasını, karnını ve kabuğunu ayırın. Kalan etini kevgire alın soğuk suyla yıkayın. Suyunu iyice süzdükten sonra didikleyin ve servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış dereotu ve zeytinyağını ekleyin. Tuzunu da ayarlayarak karıştırın. Bu şekilde 30dk dinlensin, limon sıkarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Çiroz Balığı Salatası tarifi, Çiroz Balığı Salatası nasıl hazırlanır, Çiroz Balığı Salatası nasıl yapılır, Çiroz Balığı Salatası yemek tarifi, Çiroz Balığı Salatası yapılışı