Kaymaklı Karides

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

30adet karides
3adet soğan
1kaşık salça
10adet mantar
1fincan sirke
1bardak et suyu
5kaşık beyaz şarap
4kaşık tereyağı
3kaşık zeytinyağı
kaymak
tuz




HAZIRLANIŞI

Karidesleri sirkeli ve tuzlu suda haşlayıp süzün, soğanları kıyın. Zeytinyağını ve tereyağını kızdırın önce soğanı ardından karidesleri en sona mantarları kavurun. Hepsi sote olunca salçayı karıştırın, tuzunu baharatını ayarlayın, şarabı katın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaymağı bir çatal kullanarak iyice ezin ve et suyuyla birlikte boza olana kadar karıştırarak kaynatın. Kıvamı gelince bunu da tavaya ekleyin, kısık ateşte yemek koyulaşana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kaymaklı Karides tarifi, Kaymaklı Karides nasıl hazırlanır, Kaymaklı Karides nasıl yapılır, Kaymaklı Karides yemek tarifi, Kaymaklı Karides yapılışı