Şaraplı Yayın Balığı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg yayın balığı
2bardak beyaz şarap
1adet limon
3kaşık zeytinyağı
5adet defneyaprağı
tuz
karabiber
kimyon
yenibahar




HAZIRLANIŞI

Balığı temizleyerek parçalara bölün kanı gidene kadar yıkayın. Bir tencere içine alın ve baharata bulayın, şarabı dökün, defneyapraklarını atın ve kaynamaya bırakın. Suyunu çekince servis tabağına alın, siyah kısmını yüzün. Zeytinyağıyla limon ve tuzu çırpıp sos edin; beyaz etlerine döküp servis edin.

Anahtar Kelimeler: Şaraplı Yayın Balığı tarifi, Şaraplı Yayın Balığı nasıl hazırlanır, Şaraplı Yayın Balığı nasıl yapılır, Şaraplı Yayın Balığı yemek tarifi, Şaraplı Yayın Balığı yapılışı