Asma Yaprağında Sardalya

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

30adet sardalya balığı
30adet asma yaprağı
1adet limon
1fincan sıvıyağ
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Balıkları ayıklayıp yıkayınız, fazla suyunu kurulayıp sıvıyağa bulayın; asma yapraklarını da sıcak suda börttürün. Balıklara baharat serpip yaprakların içine sarın. Fırın kabına dizerek 170derecede 20dk pişirin. Zeytinyağıyla limon suyunu kar edin tuzunu ayarlayın, pişen sardalyaları yapraklarla beraber servise sunun. Üzerine de yağlı sosu gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Asma Yaprağında Sardalya tarifi, Asma Yaprağında Sardalya nasıl hazırlanır, Asma Yaprağında Sardalya nasıl yapılır, Asma Yaprağında Sardalya yemek tarifi, Asma Yaprağında Sardalya yapılışı