Sardalya Balığı Buğulaması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg sardalya
2kaşık salça
½ bardak zeytinyağı
1bardak su
1adet limon
maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Balıkları ayıklayıp yıkayın ve bir tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağını, sulandırılmış salçayı, kıyılmış maydanozu ekleyin. Tuzunu serpin, limon dilimlerine yerleştirin; kapağını da kapatarak orta ısıda pişirin. Ocaktan alarak sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Sardalya Balığı Buğulaması tarifi, Sardalya Balığı Buğulaması nasıl hazırlanır, Sardalya Balığı Buğulaması nasıl yapılır, Sardalya Balığı Buğulaması yemek tarifi, Sardalya Balığı Buğulaması yapılışı