Sardalya Balığı Buğulaması
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg sardalya
2kaşık salça
½ bardak zeytinyağı
1bardak su
1adet limon
maydanoz
tuz
HAZIRLANIŞI
Balıkları ayıklayıp yıkayın ve bir tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağını, sulandırılmış salçayı, kıyılmış maydanozu ekleyin. Tuzunu serpin, limon dilimlerine yerleştirin; kapağını da kapatarak orta ısıda pişirin. Ocaktan alarak sıcak olarak servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Sardalya Balığı Buğulaması tarifi, Sardalya Balığı Buğulaması nasıl hazırlanır, Sardalya Balığı Buğulaması nasıl yapılır, Sardalya Balığı Buğulaması yemek tarifi, Sardalya Balığı Buğulaması yapılışı