Güveçte Mercan Balığı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet büyük mercan balığı
1bardak beyaz şarap
2kaşık galeta unu
2kaşık sıvıyağ
1kaşık margarin
10adet mantar
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Balığı temizleyip yıkayın ve küçük dilimlere ayırın. Mantarları az yağda hafif sote edip güveç tenceresine alın. Balıkları ilave edin. Şarabı ve unu katın. Tuzunu biberini ayarlayın, margarini daha ufak parçalara ayırarak tencereye yerleştirin. 180derecede pişirip maydanoz ve limon dilimleriyle servis edin.
Anahtar Kelimeler: Güveçte Mercan Balığı tarifi, Güveçte Mercan Balığı nasıl hazırlanır, Güveçte Mercan Balığı nasıl yapılır, Güveçte Mercan Balığı yemek tarifi, Güveçte Mercan Balığı yapılışı