Kırlangıç Pilakisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet kırlangıç balığı
3adet soğan
5diş sarımsak
3adet patates
1adet kereviz
½ bardak salça
1bardak yağsız et suyu
1bardak zeytinyağı
maydanoz
2adet limon
tuz




HAZIRLANIŞI

Sebzeleri doğrayarak hazır edin. Soğanı, sarımsağı, havucu ve kerevizi yağda kavurun. Hepsi sote olunca patatesi ekleyin oda kızarsın. Baharatını ekleyerek ocaktan alın. Balıkları temizleyip yıkayın, uzunlamasına bölün. Kullanacağınız tepsiye harç ile beraber yerleştirin. Üzerine et suyunu ve sulandırılmış salçayı gezdirin, dilimlenmiş limon ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip 170derecede pişirin. Soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kırlangıç Pilakisi tarifi, Kırlangıç Pilakisi nasıl hazırlanır, Kırlangıç Pilakisi nasıl yapılır, Kırlangıç Pilakisi yemek tarifi, Kırlangıç Pilakisi yapılışı