Levrek Pilakisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg levrek
5adet soğan
1adet kereviz
3adet havuç
2adet patates
5diş sarımsak
1adet limon
maydanoz
1bardak zeytinyağı
2bardak su
tuz
kırmızıbiber




HAZIRLANIŞI

Bütün sebzeleri doğrayarak hazır edin. Balıkları temizleyip yıkayın, dilimlere ayırın. Yağı bir tavada kızdırın; soğanı sarımsağı kavurun. Onların rengi dönünce kerevizi, havucu, patatesi ve maydanozu ilave edin. Sebzeler sote olsun. Ardından kullanacağınız tepsiye harç ile beraber balıkları yerleştirin. Suyu gezdirin, tuz ve baharat serpin. 170derecede balıklar kızarana kadar pişirin. Soğuduğu vakit servis edin.

Anahtar Kelimeler: Levrek Pilakisi tarifi, Levrek Pilakisi nasıl hazırlanır, Levrek Pilakisi nasıl yapılır, Levrek Pilakisi yemek tarifi, Levrek Pilakisi yapılışı