Tepsi kebabı
ZORLUK DERECESİ: 5
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500 gr az yağlı kıyma
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 kaşık salça
4 diş sarımsak
2 adet domates
5 adet sivri biber
kimyon
karabiber
pul biber
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Tepsinin içine kıymayı koyup üzerine ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsak ile sıvı yağ, baharatlar ve tuz ekleyin, iyice yoğurun. Tepsiye yayın, üzerine eritilmiş salça dökün, daha sonra domates ve biberle üzerini süsleyip fırın da 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN !
Fatma Hacibalgil'e teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Tepsi kebabı tarifi, Tepsi kebabı nasıl hazırlanır, Tepsi kebabı nasıl yapılır, Tepsi kebabı yemek tarifi, Tepsi kebabı yapılışı