Bezelyeli Kalkan Balığı
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet kalkan balığı
2adet limon
1bardak bezelye içi
30adet mantar
1kaşık un
5kaşık sıvıyağ
1bardak su
maydanoz
tuz
HAZIRLANIŞI
Balığı temizleyip yıkayın ve limon ile ovun. Bir kapta yağı kızdırın; mantarları sote edin. Mantarlar hafif kızarınca 1bardak limonlu suyu ve iç bezelyeyi ekleyin. Bunlar yumuşayana kadar pişsin. Kalkan balığını dilimlere bölün, 20dk pişirdiğiniz mantarlı karışıma katın, ayrıca 1bardak unlu suyu da ekleyin orta ateşte balık yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan almaya yakın kıyılmış maydanozu serpin. Limon dilimleri ile de süsleyerek sıcak olarak servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Bezelyeli Kalkan Balığı tarifi, Bezelyeli Kalkan Balığı nasıl hazırlanır, Bezelyeli Kalkan Balığı nasıl yapılır, Bezelyeli Kalkan Balığı yemek tarifi, Bezelyeli Kalkan Balığı yapılışı