Kaymaklı Tatlı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
10adet yumurta akı
2bardak sıvıyağ
3bardak un
2adet limon
2rulo kaymak
Şerbeti4bardak suda 3bardak şekeri kaynatıp ½ limon sıkın
HAZIRLANIŞI
Yumurta akları ile limonu çırpıp unu karıştırın, hamur olsun. Hamurdan parçalar koparın, çay tabağı kadar açın. Bunları önce kızgın yağda kızartın; fazla yağını peçeteye çektirip şerbetin içine atın. Şerbeti çektikten sonra da geniş bir tepsiye dizip üzerlerine kaymak sürün.
Anahtar Kelimeler: Kaymaklı Tatlı tarifi, Kaymaklı Tatlı nasıl hazırlanır, Kaymaklı Tatlı nasıl yapılır, Kaymaklı Tatlı yemek tarifi, Kaymaklı Tatlı yapılışı