Kaymaklı Tatlı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

10adet yumurta akı
2bardak sıvıyağ
3bardak un
2adet limon
2rulo kaymak

Şerbeti4bardak suda 3bardak şekeri kaynatıp ½ limon sıkın




HAZIRLANIŞI

Yumurta akları ile limonu çırpıp unu karıştırın, hamur olsun. Hamurdan parçalar koparın, çay tabağı kadar açın. Bunları önce kızgın yağda kızartın; fazla yağını peçeteye çektirip şerbetin içine atın. Şerbeti çektikten sonra da geniş bir tepsiye dizip üzerlerine kaymak sürün.

Anahtar Kelimeler: Kaymaklı Tatlı tarifi, Kaymaklı Tatlı nasıl hazırlanır, Kaymaklı Tatlı nasıl yapılır, Kaymaklı Tatlı yemek tarifi, Kaymaklı Tatlı yapılışı