Şam Bali

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak irmik
2bardak şeker
1,5bardak süt

Şerbeti 3bardak su ile 4bardak şekeri kaynatıp ½ limon sıkın




HAZIRLANIŞI

İrmik ve şekeri bir kap içinde karıştırın ve ortasını havuz gibi açın. Boşluğa sütü katıp yoğurun. Hazırladığınız şurup ile kullanacağınız tepsiyi az miktar ıslatın; hazırladığınız hamuru buraya yayın. 170derecede pişirin. Hafif kızardığından fırından çıkarıp dilimleyin ve tekrar fırına verin o şekil pişsin. Piştiği vakit şerbetini döküp çekmesini bekleyin.

Anahtar Kelimeler: Şam Bali tarifi, Şam Bali nasıl hazırlanır, Şam Bali nasıl yapılır, Şam Bali yemek tarifi, Şam Bali yapılışı