Şam Bali
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2bardak irmik
2bardak şeker
1,5bardak süt
Şerbeti 3bardak su ile 4bardak şekeri kaynatıp ½ limon sıkın
HAZIRLANIŞI
İrmik ve şekeri bir kap içinde karıştırın ve ortasını havuz gibi açın. Boşluğa sütü katıp yoğurun. Hazırladığınız şurup ile kullanacağınız tepsiyi az miktar ıslatın; hazırladığınız hamuru buraya yayın. 170derecede pişirin. Hafif kızardığından fırından çıkarıp dilimleyin ve tekrar fırına verin o şekil pişsin. Piştiği vakit şerbetini döküp çekmesini bekleyin.
Anahtar Kelimeler: Şam Bali tarifi, Şam Bali nasıl hazırlanır, Şam Bali nasıl yapılır, Şam Bali yemek tarifi, Şam Bali yapılışı