Güllaç Tavası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

20yaprak güllaç
1bardak dövülmüş fındık
1bardak tereyağı
4adet yumurta

Şerbeti 2bardak şekeri 3bardak suyla kaynatın




HAZIRLANIŞI

Güllaç yapraklarından on tanesini ıslatarak üst üste yığın ve çekilmiş fındığı serpin. Kalan yaprakları da ıslatarak onların üzerine sıralayın. Kullandığınız tepsiyi eğri şekilde tutun ki suyu süzülsün. Ardından dilimlere ayırıp her dilimi tereyağında kızartıp soğuk şerbet içine batırıp servis tabağına alın. Üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Güllaç Tavası tarifi, Güllaç Tavası nasıl hazırlanır, Güllaç Tavası nasıl yapılır, Güllaç Tavası yemek tarifi, Güllaç Tavası yapılışı