Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet ekmek kadayıfı
10bardak sıcak su
kaymak

Şerbeti 3bardak şekeri 2bardak su ile kaynatın içine ½ limon sıkın




HAZIRLANIŞI

Geniş bir tepsiye ekmek kadayıfını koyup üzerine sıcak suyu gezdirin. 1saat dinlenmeye bırakın. 1saatin ardından kadayıf şişmiş olacak fazla suyunu dökün. Pütürlü kısmı varsa kazıyın ve üzerine temiz bir sünger bastırıp suyunu çektirin. Hazırladığınız şerbeti sıcağıyla kadayıfın üzerine dökün orta ısıda tepsiye çevirerek 15dk pişirin. Hazırladığınız kadayıfı soğumaya bırakın. Soğuduğunda ters yüz ederek yanında kaymak ile servis edin.

Anahtar Kelimeler: Kaymaklı Ekmek Kadayıfı tarifi, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı nasıl hazırlanır, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı yemek tarifi, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı yapılışı