Tulumba Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6bardak un
6adet yumurta
2bardak zeytinyağı
5kaşık tereyağı
4bardak su

Şerbeti 3bardak su ile 6bardak şekeri kaynatın




HAZIRLANIŞI

Bir tencere içinde suyu ısıtın ve tereyağını içine atın. Beyaz bir renk alana kadar da kaynatın. Rengi değişince ocaktan alın, soğumaya bırakın. Ilındığı vakit içine unu ve yumurtaları katın. Yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Bu hamurdan ufak parçalar koparıp minik silindir şekli verin ve kızgın yağda kızartıp soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çeksinler.

Anahtar Kelimeler: Tulumba Tatlısı tarifi, Tulumba Tatlısı nasıl hazırlanır, Tulumba Tatlısı nasıl yapılır, Tulumba Tatlısı yemek tarifi, Tulumba Tatlısı yapılışı