Dilber Dudağı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak un
6kaşık tereyağı
6adet yumurta
1bardak küllü su
1kaşık şeker
½ çay kaşığı tuz

Şerbeti 5bardak şeker, 3bardak suyla kaynatın




HAZIRLANIŞI

Küllü suyu bir kap içinde ocağa oturtun ve içine 2kaşık tereyağı katın ve su beyazlaşana kadar kaynatın. Rengi dönünce altını kısın; içine unu ekleyin ve tuzu serpin. Unun kokusu çıkana kadar da karıştırarak pişirmeye devam edin. Pişice ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtalar ile şekeri bir kap içinde iyice çırpın; bunu da ılınan karışıma aktarıp yoğurun. Helva kıvamını alınca da hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve üzerine bastırıp düzleştirin. Ardından ortasından büküp dudak şekli veriniz. Kalan yağı kızdırın, hazırladığınız hamurları içinde kızartarak soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çeksinler, soğuduklarında servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Dilber Dudağı tarifi, Dilber Dudağı nasıl hazırlanır, Dilber Dudağı nasıl yapılır, Dilber Dudağı yemek tarifi, Dilber Dudağı yapılışı