Vezir Parmağı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak irmik
4bardak süt
3adet yumurta
2kaşık tereyağı
1kahve kaşığı karbonat

Şerbeti 4bardak şeker, 2bardak suda kaynatıp ½ limon sıkın




HAZIRLANIŞI

Sütü bir tencerede ısıtmaya başlayın; ısınınca yavaş yavaş irmiği katın ve karıştırın. İrmik topaklaşınca yağı katın 10dk karıştırarak pişirin. Ocaktan indirip soğumaya bırakın. İyice ılındığında içine yumurtaları ve karbonatı ekleyin ve yoğurun. Elinizle oval şekillendirip ortasına başparmağınızla bastırıp yağlanmış tepsiye dizin. Hepsi tamam olunca da 150–160 derecede pişirip fırından alın soğusunlar. Soğuyan tatlıları çatalla delin, hazırladığınız şerbetin içine atın 5dk kaynatıp soğumaya bırakın. Şerbeti iyice çektikten sonra da servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Vezir Parmağı tarifi, Vezir Parmağı nasıl hazırlanır, Vezir Parmağı nasıl yapılır, Vezir Parmağı yemek tarifi, Vezir Parmağı yapılışı