Cevizli Tatlı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak ceviz içi
1bardak toz şeker
5adet yumurta
2kaşık un
6kaşık gülsuyu

Şerbeti 2bardak şekeri, 2bardak su ile kaynatın




HAZIRLANIŞI

Cevizi iyice kıyın. Yumurta sarılarını bir kaba kırıp şeker ile çırpın, şekeri eriyince de gülsuyunu karıştırın. Unu ve ceviz içini de bu karışıma ilave edin. Yumurta aklarını kar edin onları da buraya dökün ve hepsini iyice karıştırın. Bu malzemeyi fırın tepsisine kaşık kaşık şekilli dökün 160derecede kızarana kadar pişirin. Kızarınca da soğuk şerbet içinde bekletip servis edin.

Anahtar Kelimeler: Cevizli Tatlı tarifi, Cevizli Tatlı nasıl hazırlanır, Cevizli Tatlı nasıl yapılır, Cevizli Tatlı yemek tarifi, Cevizli Tatlı yapılışı