Francala Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet bayat francala
3bardak süt
2bardak sıvıyağ
5adet yumurta
kaymak

Şerbeti 1,5bardak şekeri 3bardak su kaynatın ½ limon sıkın.




HAZIRLANIŞI

Francala ekmeğinin kabuklarını çıkartıp dilimlere ayırın ve sütün içinde bekletin. Bu arada yumurtaları bir kap içine kırıp çırpın bir tavada yağı kızdırın. Sütten çıkardığınız dilimleri yumurtaya batırıp yağda kızartın. Kızaran dilimleri şerbetin içine atın, çeksinler. Yanında kaymak ile beraber servis edin.

Anahtar Kelimeler: Francala Tatlısı tarifi, Francala Tatlısı nasıl hazırlanır, Francala Tatlısı nasıl yapılır, Francala Tatlısı yemek tarifi, Francala Tatlısı yapılışı