Kandil Simidi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak un
4kaşık hamur mayası
1çaykaşığı mahlep
3adet yumurta
10kaşık tereyağı
1çaykaşığı tuz
çörek otu




HAZIRLANIŞI

Unu eleyip ortasını açın içine yağı, tuzu, mahlebi ve mayayı katıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1saat bekletip, parçalara ayırın; elinizle simit şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine kat kat yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpip 170-180derecede pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kandil Simidi tarifi, Kandil Simidi nasıl hazırlanır, Kandil Simidi nasıl yapılır, Kandil Simidi yemek tarifi, Kandil Simidi yapılışı