Halka

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak un
2adet yumurta
4adet yumurta sarısı
1bardak şeker
1tatlı kaşığı kabartma tozu
1tatlı kaşığı vanilya
2kaşık tereyağı
1çay bardağı çekilmiş badem
½ limon kabuğu
1çay kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Unu eleyip ortasını açın boşluğa yumurtaları, yumurta sarılarını, şekeri, kabartma tozunu, tereyağını ve tuzu en sona da rendelenmiş limon kabuklarını katıp iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1saat buzdolabında dinlendirin; ardında elinize parçalar alıp halka şekli vererek kuru tepsi üzerine dizin. Badem ile vanilyayı karıştırın, halkaların üzerine serin ve 160derecede pişirin.

Anahtar Kelimeler: Halka tarifi, Halka nasıl hazırlanır, Halka nasıl yapılır, Halka yemek tarifi, Halka yapılışı