Oraletli Bisküvi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2kaşık oralet
2adet yumurta
4kaşık un
30adet pötibör bisküvi
4bardak su
1bardak şeker
1paket küçük tereyağı
1tatlı kaşığı hindistan cevizi




HAZIRLANIŞI

Bir tencere içinde suyu ve oraleti karıştırın; başka bir kapta da yumurta ve şekeri çırpıp tencereye katın. En sona da unu karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamı gelince tereyağını ilave edin, eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altı ise en kısık ayarda olsun. Dikdörtgen şekilli bor camı su ile hafif ıslatın, üzerine kıvama gelen malzemeden bir miktar yayın; bisküvileri dizin, onun da üzerine kalan malzemeyi yayın. Hindistan cevizini serpin; ılınınca 2saat buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Oraletli Bisküvi tarifi, Oraletli Bisküvi nasıl hazırlanır, Oraletli Bisküvi nasıl yapılır, Oraletli Bisküvi yemek tarifi, Oraletli Bisküvi yapılışı