Bademli Bisküvi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak un
3adet yumurta
1fincan pudra şekeri
4kaşık tereyağı
1tatlı kaşığı vanilya
½ bardak kıyılmış badem




HAZIRLANIŞI

Yumurtaları haşlayıp sarılarını alın ve çatalla ezin. Bir kap içinde tereyağını ve şekeri çatal ile ezerek iyice harmanlayın, ayırdığınız yumurta sarılarını ve unu buraya karıştırın. İyice yoğurup hamur edin ve 30dk dinlendirin. Ardından tezgah üzerinde merdaneyle düzleştirip ister bardakla yuvarlak yapın; ister kurabiye kalıplarıyla şekil yapıp tepsiye dizin. Üzerlerine kar ettiğiniz yumurta akı sürün badem serin ve 160derecede pembeleşene kadar pişirin. Soğuk olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Bademli Bisküvi tarifi, Bademli Bisküvi nasıl hazırlanır, Bademli Bisküvi nasıl yapılır, Bademli Bisküvi yemek tarifi, Bademli Bisküvi yapılışı