Kayısı Reçelli Kurabiye
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3adet yumurta
3kaşık tereyağı
6kaşık kayısı reçeli
½ bardak pudra şekeri
2bardak un
1bardak kıyılmış badem
HAZIRLANIŞI
Erimiş tereyağı ile şekeri çırpın içine badem, yumurta sarısı ve unu ilave edip hamur yapın. Bu hamuru elinizle yuvarlayıp ortasına parmağınızla bastırarak boşluk açın ve yağlanmış tepsiye dizin. Açtığınız boşluklara kayısı reçelinden pay edin. En sona da kar ettiğiniz yumurta aklarından sürün ve 160derecede pişirin.
Anahtar Kelimeler: Kayısı Reçelli Kurabiye tarifi, Kayısı Reçelli Kurabiye nasıl hazırlanır, Kayısı Reçelli Kurabiye nasıl yapılır, Kayısı Reçelli Kurabiye yemek tarifi, Kayısı Reçelli Kurabiye yapılışı