Çavdarlı Kurabiye

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3bardak un
2adet yumurta
1bardak süt
3bardak çavdar ekmeği kırıntısı
½ bardak pekmez
½ bardak erimiş tereyağı
1paket kabartma tozu
1çay kaşığı mahlep
1tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı tarçın
1fincan kıyılmış badem




HAZIRLANIŞI

Yumurtaları bir kapta süt ile çırpın ve kırıntı ekmeği ilave edin. Bunları 15dk kadar bekletin dinlensin. Bu arada erimiş tereyağı ile pekmezi çırpın içine tuzu, mahlebi tarçını ve bademi ekleyin; en sona da kabartma tozuyla karıştırdığınız unu yedirin. Öbür taraftaki dinlenmiş karışımı da buraya katın ve iyice karıştırın. Bu hamuru tezgaha serip merdaneyle düzleştirin ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirip yağlı tepsiye dizin. 150derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. Soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Çavdarlı Kurabiye tarifi, Çavdarlı Kurabiye nasıl hazırlanır, Çavdarlı Kurabiye nasıl yapılır, Çavdarlı Kurabiye yemek tarifi, Çavdarlı Kurabiye yapılışı