Paskalya Çöreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

8 bardak un
6 adet yumurta
1 bardak şeker
2 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı bira mayası
5 kaşık sıvıyağ
2 bardak ılık su
tuz




HAZIRLANIŞI

Unun ortasını açın ılık suda erittiğiniz bira mayasıyla hamur yapıp 30 dk dinlendirin. 5 yumurtayı şekerle çırpın iyice erisin. Buraya sıvıyağı mahlebi ve tuzu karıştırın.
Bu karışımı da hamura yedirip 2 saat daha dinlendirin. Hamuru 6 parçaya bölün. Bu parçaları da 3er parçaya ayırın. Toplam 18 parça elinizde olacak. Bu parçaları 20 cm uzunluğunda şeritler haline getirin. Her 3 rulodan saç örgüsü yapın. Yağlı tepsiye dizip kalan yumurtayı üzerlerine sürün 150 derecede yarım saat pişirin.

Anahtar Kelimeler: Paskalya Çöreği tarifi, Paskalya Çöreği nasıl hazırlanır, Paskalya Çöreği nasıl yapılır, Paskalya Çöreği yemek tarifi, Paskalya Çöreği yapılışı