Kıymalı Gözleme

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak un
250gr kıyma
2adet soğan
1çay bardağı yoğurt
2adet yumurta
1çay kaşığı kabartma tozu
sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir kap içinde 3kaşık yağda soğan ve kıymayı kavurun. Tuzunu baharatını ayarlayın. Unu eleyip ortasını açın içine 1yumurta, 3kaşık sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuz katıp yoğurun ve yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp onları da merdane ile açın. Açtığınız hamurların ortalarına kıymalı karışımdan pay edip hamurları iki kenarından tutup ortada birleştirin. Birleşik tarafı üstte kalacak şekilde hepsini yağlı tepsiye dizin. Kalan yumurtayı çırpın ardından pidelerin üzerine sürün ve 170derecede pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Gözleme tarifi, Kıymalı Gözleme nasıl hazırlanır, Kıymalı Gözleme nasıl yapılır, Kıymalı Gözleme yemek tarifi, Kıymalı Gözleme yapılışı