Gözleme

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3bardak un
2adet yumurta sarısı
½ bardak su
1bardak sıvıyağ
2kaşık tereyağı
1bardak çekilmiş ceviz

Şerbeti 1bardak şekeri 2.5bardak su ile kaynatıp 1damla limon suyu damlatın




HAZIRLANIŞI

Unu eleyip ortasını açın yumurta, tereyağı, yumurta sarısı ve tuz katarak yoğurun. Bezelere ayırın, hepsini merdane ile çay tabağı kadar açın ve 15dk dinlendirip yağda kızartın. Hepsi kızardıktan sonra parçaları soğuk şerbet içine atın ve suyu çektikten sonra ceviz serperek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Gözleme tarifi, Gözleme nasıl hazırlanır, Gözleme nasıl yapılır, Gözleme yemek tarifi, Gözleme yapılışı