Katmer

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak un
1bardak su
2çaybardağı erimiş tereyağı
2çaybardağı tahin
2bardak sıvıyağ
1bardak pekmez
tuz




HAZIRLANIŞI

Unu su ve tuz katarak hamur yapın, bezelere ayırın ve oklava ile açın. Ayrıca kalın olsunlar. Açtığınız kalın yufkalara tereyağı ve tahin gezdirin. En sona rulo sarıp ucundan tutarak yuvarlayın. Yumak gibi olsunlar bunları da yağda kızartın, pekmez gezdirerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Katmer tarifi, Katmer nasıl hazırlanır, Katmer nasıl yapılır, Katmer yemek tarifi, Katmer yapılışı