Sakız Böreği
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4adet yufka
2bardak un
2bardak su
2adet soğan
250gr kıyma
sıvıyağ
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğan ile kıymayı bir kapta kavurun. Un ile de suyu karıştırarak hamur yapın. Yaptığınız hamuru kepçe ile alarak bir sac üzerine inceden yayın. Hafif katılaşınca alın. Pişmesin. Bunlardan üç tanesini yağlanmış tepsiye yerleştirin; üzerlerine de etli harçtan yayın ve bir yufka ile kapatın. Diğerlerine de aynı şekil yaptıktan sonra en üstteki yufkayı yağlayın ve orta ısıdaki fırında kızarana kadar pişirin.
Anahtar Kelimeler: Sakız Böreği tarifi, Sakız Böreği nasıl hazırlanır, Sakız Böreği nasıl yapılır, Sakız Böreği yemek tarifi, Sakız Böreği yapılışı