Etli Gül Börek
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
6adet yufka
1kg kuşbaşı et
1bardak et suyu
2adet soğan
2adet domates
sıvıyağ
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı domatesi doğrayarak hazır edin; bir tavada yağı kızdırıp soğan ve eti kavurun; et suyunu salıp çekince domatesi tuz ve baharatı karıştırın, pişsinler. Yufkalardan üçünü aralarını yağlayarak üst üste serin; arasına etli harcı yayın ve kalan yufkaları da aynı şekilde üstlerine kapatın. Kenarlarına elinizle bastırarak yağlanmış fırın kabına gül gibi döndürerek yerleştirin. Et suyunu dökün 170derecede pişirin.
Anahtar Kelimeler: Etli Gül Börek tarifi, Etli Gül Börek nasıl hazırlanır, Etli Gül Börek nasıl yapılır, Etli Gül Börek yemek tarifi, Etli Gül Börek yapılışı