Yoğurtlu Börek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak un
1bardak yoğurt
1çay kaşığı karbonat
1adet yumurta
1adet yumurta sarısı
400gr kıyma
3adet soğan
1adet limon
sıvıyağ
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Unu eleyip karbonat ile karıştırın ve ortasını açın. Boşluğa yoğurt, limon suyu, yumurta, 8kaşık sıvıyağ ve tuz katıp iyice yoğurun. 30dk dinlenmeye bırakın; bu arada soğanı ve kıymayı az yağda kavurun. Kıvamı gelince ocaktan alın, hamuru bezelere ayırıp açın. Bir tepsiyi yağlayıp yufkalardan birini serin; üzerine az harç yayıp başka bir yufkayla kapatın ve yufkalar bitene kadar devam edin. Kalan yumurta sarısını az su ile çırpın ve en üstteki yufkaya sürün. 160derecede kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Yoğurtlu Börek tarifi, Yoğurtlu Börek nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Börek nasıl yapılır, Yoğurtlu Börek yemek tarifi, Yoğurtlu Börek yapılışı