Mayonezli Balık Salatası
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 çorba kaşığı tuz
1 kg kefal, levrek veya kırlangıç
1 soğan
10 dal maydanoz
4 tane kornişon
8 çorba kaşığı mayonez
5 kişilik
HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra parçalara ayırarak tencereye yerleştirin. Balıkların arasına da soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğanla maydanoz dallarını yerleştirin.Tencereye balıkların üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Su kaynadıktan sonra tuzunu katıp 15 dakika kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp balıkları sudan çıkarın. Balıklar soğuduktan sonra deri ve kılçıklarını çıkarıp küçük parçalara ayırın. Mayonezin yarısını balıkla karıştırıp bir tabağa yayın. Mayonezin kalan kısmını da üzerine döküp kornişonla süsleyerek servis yapın.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Mayonezli Balık Salatası tarifi, Mayonezli Balık Salatası nasıl hazırlanır, Mayonezli Balık Salatası nasıl yapılır, Mayonezli Balık Salatası yemek tarifi, Mayonezli Balık Salatası yapılışı