Gül Şurubu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1çaybardağı gül yaprağı
7bardak su
6bardak şeker




HAZIRLANIŞI

Gül yapraklarını yıkayıp bir kap içine alın; üzerine bir bardak kaynar su dökün. Kapağını kapatıp bir gün bekletin. Kalan suyu da şeker ile kaynatın, koyu bir şurup olsun. Ocaktan almaya yakın 2damla limon suyu sıkın. Şurubu ocaktan alın; gül yapraklarını ise süzün. Ardından şurup tenceresine ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Anahtar Kelimeler: Gül Şurubu tarifi, Gül Şurubu nasıl hazırlanır, Gül Şurubu nasıl yapılır, Gül Şurubu yemek tarifi, Gül Şurubu yapılışı