Vişne Şurubu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2kg vişne
8bardak şeker
1bardak sıcak su




HAZIRLANIŞI

Vişneleri yıkayın ve saplarını ayıklayın. Bir kap içinde ezin ve tülbentten geçirin. Posanın üzerine sıcak su dökün; su soğuyunca da iyice süzün. Süzdüğünüz bu suya vişnenin dörtte bir öz suyundan ve şekeri ilave edip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü ayırın. Kestirdiğiniz suya kalan vişne öz suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın ardından soğumaya bırakın.

Anahtar Kelimeler: Vişne Şurubu tarifi, Vişne Şurubu nasıl hazırlanır, Vişne Şurubu nasıl yapılır, Vişne Şurubu yemek tarifi, Vişne Şurubu yapılışı