Portakallı Paluze
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
6adet portakal
6bardak su
1bardak nişasta
3bardak şeker
HAZIRLANIŞI
Portakallardan iki tanesinin kabuğunu rende yapın ve bir bardak su içinde bir saat kadar bekletin. Diğer portakalların ise suyunu sıkın. Ardından bir tencere içine rende kabukta beklettiğiniz suyu alın, portakal suyunu alın, suyu, şekeri ve nişastayı da katıp karıştıra karıştıra 10dk kaynatın. Koyulaştığı vakit kaselere pay ederek soğuk olarak servis edin.
Anahtar Kelimeler: Portakallı Paluze tarifi, Portakallı Paluze nasıl hazırlanır, Portakallı Paluze nasıl yapılır, Portakallı Paluze yemek tarifi, Portakallı Paluze yapılışı