İncir Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

20adet kuru incir
1,5bardak toz şeker
4bardak süt
1bardak ceviz içi




HAZIRLANIŞI

İncirleri bir kap içine alın ılık su içinde 20dk bekletip süzün. Ardından saplarını kesin, içlerini oyup kıyılmış ceviz ile doldurun. Bunları bir tepsiye dizin ve şekerle kaynattığınız sütü ekleyin. Önce harlı ateşte ardından da ağır ateşte sütün 4/1 kalana kadar kaynatın. Soğuk olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: İncir Tatlısı tarifi, İncir Tatlısı nasıl hazırlanır, İncir Tatlısı nasıl yapılır, İncir Tatlısı yemek tarifi, İncir Tatlısı yapılışı